1428: Shadows over Silesia – Tourney at the Bear Rock

Verdikt

Tentokrát se můžeme těšit na výlet do světa rytířských turnajů. Dočkat bychom se měli ještě letos.

Další informace

Výrobce: KUBI Games
Štítky: fantasy, česká hra, středověk, dlc, datadisk, strategie, od českých výrobců

Oznámení o prvním DLC pro povedenou českou strategii 1428: Shadow over Silesia jsme dostali už loni, byť tehdy jsme věděli jen to, že se na DLC začíná pracovat. Teď už víme přeci jen něco víc, počínaje jménem: Turnaj na Medvědí Skále. V angličtině a na Steamu ho pak najdete jako 1428: Shadows over Silesia – Tourney at the Bear Rock. 

DLC by mělo vyjít ve třetím kvartálu tohoto roku a zavede nás do světa rytířských turnajů, jak už ostatně naznačuje i zatím jen jeden jediný obrázek. 

V Tourney at the Bear Rock pomůžete Hynkovi vést souboje na koni, v boji muže proti muži, ale dojde i na lukostřelbu. Hlavně ale musíte také splnit jeden specifický tajemný úkol. DLC vás zavede na hrad Pernštejn roku 1409, kam se sjeli rytíři s jediným cílem: Složit v turnaji hold kráse a ctnosti panny Magdalény. Mezi nimi je i Hynek se svým tajným posláním. 

Vedle turnaje se můžete těšit i na nové postavy jako například hradního pána Viléma z Pernštejna, nebo třeba na válečníky Jana Sokola z Lamberka a Jana Žižku. Kromě turnaje jako takového, který se bude odehrávat přes den, budete moct v noci odpočívat, vést rozhovory u táborových ohňů nebo sledovat vystoupení kejklířů.